Eten alsof je al slank bent

Vrijheid 2 verkleindLiesbeth kijkt me onzeker aan. Ze heeft net een week een eetdagboek bijgehouden en vandaag bespreken we hoe ze haar eetpatroon aan kan passen.

Ik voel haar spanning. Ze heeft al een aantal lijnpogingen gedaan, en heeft deze niet volgehouden. En nu verwacht ze van mij opnieuw vermaningen, beperkingen en vervelende regels.

En dat terwijl ze helemaal geen strenge regels nodig heeft.

Met het eetdagboek heeft ze zelf al ontdekt hoe ze aantal vette producten kan vervangen door andere. En dat vindt ze helemaal niet erg. Want die producten vindt ze ook lekker, dus die andere keuze wil ze best maken. 

Ik besluit om haar te laten zien hoeveel ruimte ze wel niet heeft.

Ik stimuleer haar om te eten alsof ze nu al slank is. En als je al slank bent, volg je geen strafdiëten. Toch?  Ik wil haar idee dat diëten altijd vervelend zijn, zeker niet ondersteunen! En ik vind dat ze groot gelijk heeft dat ze die vervelende diëten niet volhield. Eten mag toch ook lekker en leuk zijn? Ik stimuleer haar dus extra om te genieten van de slanke producten die ze ook lekker vindt.

Wat lekkers mag

En dat feestje in het weekend? Sinterklaas? Kerst? Ook hier geen strenge regels. Want als je slank bent, neem je toch ook iets lekkers op een feestje? Alleen geen grote hoeveelheden. Gelukkig hoeft dat ook niet om te genieten. We bespreken welke opties ze heeft om te genieten zonder te overeten. Ook hier komen we verrassend goed uit.

De volgende keer zit er een heel andere vrouw tegenover me.

Ze heeft meerdere veranderingen in haar eetpatroon gemaakt en eet nog steeds lekker. Ze heeft geen honger en het eerste pond is eraf!

Denk jij ook dat je alleen af kunt vallen met strenge regels?

Is het verhaal van Liesbeth herkenbaar voor jou? Heb jij ook al tig strenge diëten gedaan zonder blijvend resultaat? Denk jij ook dat je alleen af kunt vallen met heel strenge regels?

Het kan ook anders.

Afvallen kan ook op een milde manier. Met eten dat jij lekker vindt en met zorg voor jezelf. Je zult merken dat dit op lange termijn beter werkt. Want ook als je op gewicht bent, blijf je lekker eten alsof je al slank bent. En dat kan jij ook!

Hoe zou jij eten als je al slank was?

Nu ben ik benieuwd. Hoe zou jij eten als je al slank was? Maak het concreet; pas dan kun het ook echt gebruiken. En kies dan wat je NU al daadwerkelijk gaat doen. 

Liesbeth heeft geleerd dat afvallen en lekker eten samen kunnen gaan

Ik vind dit altijd zo mooi om te zien. Liesbeth startte het traject met de angst dat het opnieuw een strafdieet zou worden. En een strafdieet zou opnieuw niet lukken….
Nu heeft ze ontdekt hoe het ook kan. Dat afvallen en lekker eten samen kunnen gaan. En dat ze ook tijdens het afvallen voor zichzelf kan zorgen.

Zij komt er wel!

Wil jij dit ook?

Wil jij ook hulp om je eigen, gezonde eetpatroon te ontwikkelen dat bij jou past? Wil jij ook afvallen met zorg voor je werkelijke behoeften? Op maandag 14 januari 2019 start ik een nieuwe groep Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf! Meld je snel aan. Er is nu nog plaats!

button meld je nu aan 

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media