Blijvend afvallen? Verander hoe je eet!

image 2015 07 29Diëten richten zich op wát je eet. Dit lijkt ook logisch. Om af te vallen moet je immers minder en verstandiger eten. Toch is voor blijvend afvallen je eetgedrag minstens zo belangrijk.

Zo eten de meeste slanke mensen langzamer dan zware mensen. En ze stoppen makkelijker met eten. Ook hebben slanke mensen vaker een regelmatig eetpatroon en kunnen ze beter kiezen of ze wel of niet snoepen. Slanke mensen kiezen en proeven hun eten vaak heel bewust. Hierdoor wordt de lekkere trek eerder vervult, en kunnen ze eerder ophouden met eten.

Als je wilt afvallen, kun je dus iets leren van de gewoonten van slanke mensen. En het fijne is dat je deze gewoonten ook zelf kunt aanleren!

Bijvoorbeeld door met jezelf vaste eetmomenten (ontbijt, lunch, avondeten en 2 of 3 kleine tussendoortjes) af te spreken. Deze regelmaat voorkomt dat je tussendoor honger krijgt, en gaat snaaien.

En je kunt jezelf leren om écht voor eten te gaan zitten. Ga lekker zitten, neem kleine hapjes en geniet van wat je eet. Veel klanten merken dat ze op deze manier eerder verzadigd zijn. Ze genieten van een kleine portie in plaats van gedachteloos de zak leeg te eten.

Of je kunt met jezelf afspreken om gedurende een aantal weken je bord niet leeg te eten. Hierdoor leer je dat je eten dat voor je staat, niet altijd op hoeft te eten. Je krijgt meer beheersing over je eetpatroon.

Dit zijn maar een aantal gewoonten die je kunt veranderen om blijvend af te vallen. In de training ‘Afvallen? Wees aardig voor jezelf!’ leer je nog meer mogelijkheden. Ben je benieuwd welke gewoonten jij kunt veranderen om blijvend af te vallen? Schrijf je dan in via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

En ik ben benieuwd. Wie heeft al eetgewoonten veranderd? Wat waren je ervaringen? Heb je tips voor andere mensen?

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media