Afvallen kun je leren

image 2017 04 19 blogAfvallen kun je leren? Wat is dat voor vreemde stelling? Afvallen moet je toch gewoon doen? Gewoon minder snoepen. Gewoon alle extra’s laten staan en gezonder eten. Dat weten we al lang. Gewoon doen, niet zeuren.

Maar klopt dit wel? Want als het werkelijk zo simpel was, waarom zijn er dan zoveel mensen bij wie het niet lukt? Waarom zijn er dan zoveel mensen die eindeloos met hun gewicht worstelen, het ene na het andere dieet volgen, en toch te zwaar zijn?

Het antwoord is eenvoudig: blijkbaar is blijvend afvallen helemaal niet zo simpel. Blijkbaar is het helemaal niet ‘gewoon’ om minder en gezonder te eten.

 En waarschijnlijk ken je dit wel. Vol goede moed begin je aan een nieuw dieet. Deze keer ga je er echt voor. Maar in de praktijk blijkt het moeilijker dan je dacht. Je hebt een etentje bij vrienden, en de gastvrouw heeft heerlijk uitgebreid gekookt. Na drie gangen, koffie en bonbons ga je tonnetje rond naar huis. Of je hebt honger als je uit je werk komt. Voor je het weet, heb je op het station een broodje kroket gehaald. Of je bent ’s avonds thuis na een lange dag werken. Eindelijk tijd voor jezelf! De chocolade in de kast roept jouw naam. Je denkt één stukje kan wel. Maar het blijft natuurlijk niet bij één stukje…

De meeste diëten focussen op WAT je moet eten om af te vallen. En die gaan er gewoon vanuit dat je helemaal geen etentje bij vrienden hebt. Of ze zeggen dat je dan sla moet eten. Yeah… Sure…  En over het broodje kroket na het werk en de plak chocolade ’s avonds op de bank? Daarover zijn diëten simpel. Mag niet. Kan niet. Past niet in het dieet.

En jij weet al dat het helemaal niet zo simpel is. Want dit is waar je steeds weer tegenaan loopt als je een dieet probeert te volgen. Je weet hoe ingewikkeld het is om verstandig te eten als je vrienden heerlijk uitgebreid gekookt hebben. Hoe verleidelijk dat broodje kroket is als je honger hebt. Hoe je maar dooreet van de chocolade terwijl je maar één stukje zou nemen.

Het vervelende is: goede kans dat je denkt dat het aan jou ligt als het je niet lukt het dieet te volgen…   

Ik kijk hier anders tegenaan. Ik denk dat weten WAT je eet (het dieet), maar een klein deel van het verhaal is. Want daarna moet je ook nog leren om met lastige situaties om te gaan.
Hoe ga je om met zo’n etentje bij vrienden? Hoe zeg je ‘nee’ op een aardige manier?
Hoe voorkom je dat je na je werk zo’n honger hebt dat je toch voor dat broodje kroket valt?
Hoe zorg je gedurende de dag goed genoeg voor jezelf, zodat je je troost niet uit chocolade hoeft te halen?
Dit gaat veel verder dan een dieet en alleen ‘minder snoepen’.

En stel je eens voor. Hoe zou het zijn als je weet hoe je met jouw lastige situaties om kunt gaan? Als je weet hoe je lekker geniet en toch matig eet tijdens etentjes? Als je weet hoe je honger voorkomt en de broodjes kroket echt links laat liggen? Als je goed voor jezelf zorgt, en lekker kunt genieten van een klein stukje chocolade in plaats van troost te zoeken in de hele plak?

Mijn ervaring is dat het er bij afvallen met name om gaat dat je met dit soort situaties om kunt gaan. Dit is waar het echt om gaat. En als je dat weet, dan word je niet overvallen door verleidingen of moeilijke situaties. Dan WEET je hoe je met die uitdagingen om gaat. Dan lukt het je ook echt om je aan je slanke eetpatroon te houden. En dat is nodig om daadwerkelijk af te vallen. En om op gewicht te blijven. Wat dat kan echt. En jij kan het ook! 

Jij kunt dit ook leren
In de training ‘Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!’ leer je hoe je met jouw moeilijke dieet-situaties om kunt gaan. Dan gebeurt het niet meer dat je opeens veel meer eet dan je had gewild. Dan krijg je grip op je eetpatroon. Dan kies je zelf óf en hoeveel je eet.

De training begint al volgende week, op dinsdag 25 april 2017. De kosten zijn € 375 voor 8 avonden. Wees er snel bij. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

In deze training

  • Krijg je inzicht in je eetpatroon en je emoties via een emo-dagboek
  • Leer je hoe je minder snoept door meer te genieten
  • Ontwikkel je een eigen lekker, leuk en slank eetpatroon
  • Leer je hoe je om kunt gaan met eet-verleidingen
  • Krijg je steun en stimulans vanuit de groep en sta je er niet alleen voor

Na deze training
Zorg je goed voor jezelf, zonder te overeten. Je bent in staat om werkelijk te kiezen óf en hoeveel je snoept. Je hebt een leuk en slank eetpatroon ontwikkeld, dat goed bij je past. Je valt langzaam en duurzaam af. En hoef je niet meer bang te zijn voor het proces waarin je steeds weer zwaarder wordt.

Wil jij dit ook? Het kan nu nog. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf je snel in. 

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media