Mag ik ook mild voor mezelf zijn?

image 2017 01 31Vroeger dacht ik dat alles goed kwam als ik nóg beter m’n best deed. Als ik nou maar geen fouten maakte en alles goed deed, dan zou het goed komen. Deze overtuiging gaf me veel stress. Want je doet het nooit 100% goed. En wat is eigenlijk goed? Wat de één mooi of leuk vindt, vindt de ander afschuwelijk.

Als ik nu terug kijk, vind ik het triest hoe ik mezelf toen onder druk zette. Het was nooit goed genoeg. En ik maar werken om het nóg beter te doen.

Mild voor mezelf zijn
Gelukkig is dat verleden tijd. Stapje voor stapje heb ik geleerd om milder voor mezelf te zijn en dat de wereld niet vergaat als ik een keer een foutje maak. Mij hielp het om me te realiseren dat er vaak niet één goed bestaat. Vaak zijn er verschillende meningen. Ik kan en hoef het niet iedereen naar de zin te maken. Laat 1000 bloemen bloeien, elk op z’n eigen manier.

Toen ik doorhad dat goed of fout niet zwart-wit is, kon ik milder worden. Ik ging me focussen op wat ik zelf vond, en wanneer ik zelf tevreden was. Ik ging positief tegen mezelf praten. Ik vroeg me af wat mijn behoeften waren en hoe ik goed voor mezelf kon zorgen. Ik stond mezelf toe om soms onhandig te zijn en zelfs om (ieks!) fouten te maken. Dat was voor mij wel een dingetje…. En ik stond mezelf ook toe om af en toe sorry te zeggen of een fout te herstellen.

Mij helpt het enorm om mild voor mezelf te zijn. Ik geef mezelf nu de ruimte om te ontspannen. Ik geef mezelf de ruimte om te zijn wie ik ben, en soms dingen niet te weten. En fijne is: van daaruit is m’n werk beter, en voel ik me veel fijner. Winst aan beide kanten!

En jij?
Heb jij overtuigingen die hierop lijken? Ze kunnen anders klinken, maar loop jij ook op je tenen? Verwacht je eigenlijk meer van jezelf dan nodig of realistisch is?

Eetbuien en stress
Het is bekend dat eetbuien vaak worden veroorzaakt door stress die zich gedurende de dag opbouwt. Dus stress die ontstaat doordat je je werk misschien té goed wilt doen. Of doordat je jezelf te weinig pauze en ontspanning gunt. Of doordat je het je partner en kinderen steeds naar de zin probeert te maken, of….

Herken je dit soort patronen? En helpen ze je? Of geven ze eigenlijk veel stress? Mogelijk zijn dit de oorzaken voor je problemen met eten.

Wat zou een milde stem tegen jou zeggen?
En kun je verzinnen wat een milde stem tegen je zou zeggen? Een vriendelijke stem die het beste met jou voor heeft? Een stem die zegt dat je leuk, aardig en intelligent bent zoals je nu bent. Oók met een pondje meer. Een stem die zegt dat eten ook leuk en lekker mag zijn. Een stem die zegt dat je mag ontspannen. En stem die zegt dat je voor jezelf en je eigen behoeften mag zorgen….

Ontdek jouw milde stem. Kom naar de Geluksroute
Wil je onderzoeken hoe jouw milde stem klinkt? Kom dan langs tijdens de Geluksroute op 4 en 5 februari 2017 in Haarlem. Ik geef dan gratis workshops over deze milde stem. Je bent welkom op:
zaterdag 4 februari om 15.00 uur in Villa Vijf33 te Vijfhuizen en op
zondag 5 februari om 13.00 uur bij Hof20 in Haarlem.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Dus kom gezellig langs!

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media