Ik zie overal lekker eten!

image 2017 04 06 1Zie jij ook de hele dag lekker eten? Bij de koffie wordt een koekje geserveerd, op de balie staat een snoeppot, in de supermarkt liggen de blokjes kaas al klaar. En de lunchtafel staat zoals altijd vol met allerlei lekkers. Overal zijn verleidingen, en voor je het weet val je ervoor. Eigenlijk eet je iedere dag wel dingen die je niet echt wilde.

Eten zien = eten
Als je dit patroon herkent, wordt je misschien snel getriggerd door verleidingen. Bij jou geldt dan: eten zien = eten. En dit gaat heel automatisch. Voordat je het weet, heb je in de supermarkt al een blokje kaas op. Direct daarna vraag je je af: ‘waarom deed ik dat nou?’

Dat komt doordat het bij jou een automatisme is. Je ziet de kaas, en voordat je er bewust over na hebt gedacht, heb je het al op. Het is een reflex, zeg maar.

 

Gelukkig kan het ook anders.
Want je kunt leren om met verleidingen om te gaan. Het automatisme dat er nu is, kun je ook weer afleren.

Hoeveel zal dat jou helpen?
Als je die onbewust snoepmomenten over kunt slaan? En dat je alleen snoept nog op momenten dat je er echt voor kiest en er volop van geniet. Ook jij kan dit leren. Ik zal eerlijk zijn: zeker in het begin is dit niet makkelijk. Maar als hem te pakken hebt…. Dan wordt het steeds makkelijker. 

Een eerste stapje
Je kent vast de volgende situatie wel. Je bent op een verjaardag en de pinda’s staan voor je neus. Je eet maar door van die pinda’s. Niet omdat je ze zo lekker vindt, en ook niet omdat je honger hebt. Maar ze staan zo verleidelijk voor je neus….

Ik had hier vroeger ook last van. Totdat ik doorkreeg hoe het werkte. Ik wilde dat onbewuste eten helemaal niet! Sindsdien help ik mezelf een handje. Ik verplaats de pinda’s als ik ze te verleidelijk vind. Naar het andere einde van de tafel of achter een vaasje. Als ze maar uit het zicht zijn! Want dan is de verleiding ook weg, en hoef ik me niet de hele tijd in te houden.

In eerste instantie moest ik hier wat lef voor ontwikkelen. Kan dat wel? Wat zullen ze wel niet vinden? Nou, in de praktijk vinden mensen het prima. Is het gewoon één van die rare eigenschappen die ik toch al heb. Ik kies wel bewust wanneer ik het doe. Als ik voor het eerst ergens op bezoek ben, dan doe ik het niet. Dan wil ik eerst de relatie bouwen. En dan moet ik dus wat meer moeite doen om me te beheersen met die pinda’s.

Meer tips om met je eetbuien om te gaan?
Als je deze blog leest, heb je er waarschijnlijk veel last van de je (veel) meer eet dan je zou willen. 
Hoe fijn is het dan om vrijblijvend met een deskundige te sparren? 
Om persoonlijke tips te krijgen over hij jij kunt omgaan met die lastige eetbuien? 
Dat kan!
In een gratis telefonische inspiratiesessie van 30 minuten ga ik specifiek op jouw situatie in. Samen kijken we waar jouw pijnpunten liggen en ik geef je maar liefst drie tips hoe jij grip kunt krijgen op je eetbuien. 
Boek hier jouw gratis gesprek.

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Meer info

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2024 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media