Feestdagen: eten zonder stress

Xmas dinner van Serge Bertasius Photography FreedigitalphotosEén van mijn klanten ziet nu al tegen de feestdagen op. “Het lukt me nooit om af te vallen.” Waarschijnlijk heeft ze hier gelijk in. Sterker: ik hoop dat ze gelijk heeft. Want voor mij staan de feestdagen in het teken van ontmoeten en genieten. Lekker eten hoort daarbij. De lekkernijen en gezelligheid nodigen uit om te eten. Het is heel normaal dat je dan een beetje aankomt.

Pleit ik er nu voor om met de feestdagen alle remmen los te gooien? Nee. Overeten is immers helemaal niet fijn. Je wordt er alleen maar moe en vadsig van.

Hoe kan het dan wel? Nou, door je te focussen op de gezelligheid van de mensen om je heen. En op het genot die alle heerlijkheden je bieden. Kies uit de lekkernijen de dingen die jij écht lekker vindt. Proef hoe lekker het is en sta jezelf toe er met volle overgave van te genieten. Je zult merken dat je op deze manier eerder vervuld bent. Genot komt uit kwaliteit en aandacht, niet uit de hoeveelheid eten.

Eet je nu met de feestdagen meer dan op gewone dagen? Ja natuurlijk! Het is Kerst! Morgen kunnen we altijd nog normaal doen.

Fijne feestdagen. Geniet ervan!

Wil jij je relatie met eten verbeteren? Ben jij de stress rond emotie-eten en eetbuien beu? Wil je gezond genieten zonder schuldgevoel? Schrijf je dan in voor de cursus ‘Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!’ Dit is dé cursus om van eten te leren genieten en een eigen, leuk en slank eetpatroon te creëren.  
Wil je liever individuele coaching? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-5190.7946

Ken je mensen voor wie deze blog ook interessant is? Stuur hem gerust door of post hem op Social Media!

ps: de foto is geplaatst met dank aan Serge Bertasius Photography via freedigitalphotos.net

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.eetbuicoaching.nl/

Afslankboom 

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Atjehstraat 39
2022 BL Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
Top