Eetbuien voorkomen bij thuiswerken

20201020 145641 verkleindTja, daar gaan we weer. De hele dag thuis met de verleiding in de kast. Tijdens de eerste lockdown zijn veel mensen aangekomen.    

En dat is niet zo raar. Het leven is saai, we missen vrienden en familie en allerlei uitjes en activiteiten zijn niet mogelijk. Sommigen van ons maken zich zorgen over gezondheid of werk. Voor we het weten, staan we voor de koelkast om dat nare gevoel weg te eten. Daarna volgt het schuldgevoel.

Gelukkig kan dat ook anders. In deze blog 4 tips om eetbuien te voorkomen bij thuiswerken.

 

 1. Blijf regelmatig eten.
  Op het werk staan de pauzes ingepland. En dit helpt ons om op tijd te eten.
  Veel mensen vergeten deze regelmaat als ze thuis werken. Dan lijkt het werk opeens belangrijker dan voor jezelf zorgen. Gevolg is dat we maar doorwerken, en ongemerkt over onze grenzen gaan. We putten onszelf uit. En in de namiddag gaan we ‘iets’ zoeken, gewoon omdat we moe en hongerig zijn. En dan wordt het meestal meer en onverstandiger dan we wilden!
  Dus plan je lunchpauze in. Zet desnoods een timer of spreek een tijd met je huisgenoten af. Op die manier voorkom je een hongerklap in de namiddag
 2. Plan iets lekkers in
  Een koekje of chocolaatje passen echt in een gezond eetpatroon. Dit mag dus gerust nemen. En je mag er nog van genieten ook!
 3. Voel je een eetbui opkomen? Pauzeer dan even. Waar gaat het echt om?
  Eetbuien gaan niet over eten. Maar wel over onvervulde behoeften. En over emoties die je niet wilt voelen.
  Dus ben je op weg naar de koelkast of snoeplade? Pauzeer even. En vraag je af waar het werkelijk om gaat. Wat wil je niet voelen? Wat is je werkelijke behoefte?
  Het is OK om te voelen. Ook de zogenaamde negatieve emoties zoals boosheid, verdriet en angst. Want deze emoties leiden ons naar onze behoeften, naar waar het werkelijk om gaat.
  Je mag je eigen behoeften vervullen. Je mag voor jezelf zorgen. Dat ben je waard!  
 4. Je mag de maatregelen moeilijk en vervelend vinden
  Ik heb een traantje gelaten over alle maatregelen en beperkingen.
  Ik had vorige week allerlei afspraken waar ik erg naar uit keek. Waar ik vrienden en gelijkgestemden zou ontmoeten. Waar ik mijn mentale voeding zou vinden.
  En ja hoor, één voor één werden ze geannuleerd en naar online verplaatst. Weg leuke dagen! Weg fijne ontmoetingen! Online is natuurlijk beter dan niets, maar live vind ik echt veel fijner.
  Daar komt bij dat ik graag in koffietentjes werk. Ik vind het fijn om even het huis uit te zijn en wat leven om me heen te hebben. Maar ja, de komende tijd zal ik zonder moeten doen…
  Kortom: ik zat er echt even doorheen. Hoe moest dat nu, met de donkere, regenachtige dagen op komst? De hele dag thuis zitten? Bah!
  En het mooie is: na die huilbui zag ik ook weer de mogelijkheden. Om lekker naar het herfstbos te gaan. Om even de stad in te gaan voor een take-away koffie. Om af te spreken met vriendinnen. Om die klussen in huis eindelijk eens aan te pakken.
  Ondertussen zijn de nieuwe maatregelen een week van kracht, en gaat het goed met mij.
  En dat ik mijn verdriet en frustratie vorige week heb toegelaten, heeft daar zeker aan bijgedragen. Zo zie je maar: als je ‘negatieve’ emoties toelaat, ontstaat er ruimte voor andere dingen. Maar wel in die volgorde: eerst toelaten en verwerken. Daarna komt de ruimte.

Deze blog is een voorproefje van het gratis webinar ‘Eetbuien voorkomen bij thuiswerken’

Ik heb besloten om het te geven omdat er juist nu zoveel mensen last van eetbuien hebben. En het is ook gewoon moeilijk. Daarom wil ik graag helpen.

Gelukkig kan het ook anders! Je kan grip op je eetbuien krijgen. Ook als je thuis werkt!

Je bent welkom op zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 11.00 uur. Schrijf je hier in   

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media