1 Januari. Streng op dieet?

Celery juice bij Phasinphoto kleinNEEEE!!!! NIET DOEN!! Om te beginnen stranden de meeste goede voornemens binnen 3 weken. Dat schiet dus toch niet op. En van heftige diëten weten we dat je er alleen tijdelijk van afvalt. Daarna kom je weer aan, met een beetje extra.

Wat dan wel? Kies voor een gezond eetpatroon dat bij jou past. Een eetpatroon dat jij lekker vindt, en waarin je ook af en toe kunt snacken of snoepen. En kies ervoor om lekker te blijven eten. "You can not hate yourself into loving your body." Wil je echt blijvend afvallen? Dan heb je een slank eetpatroon nodig dat jij leuk vindt. Eén waarmee je goed voor jezelf zorgt.

Stel ‘goed voor mezelf zorgen’ centraal. Bij afvallen denken we dan direct aan de lichamelijke component: slank en gezond eten, 2 ons groente, 2 stuks fruit, etc.

Voor mij is het mentale deel van ‘zorg goed voor jezelf’ minstens zo belangrijk. Denk aan: ‘waar heb ik behoefte aan?’ ‘Vind ik dit lekker?’ en ‘Ik mag genieten van eten. Een beetje snacken en snoepen hoort bij een normaal eetpatroon.‘

In de meeste diëten wordt het mentale deel van ‘zorg goed voor jezelf’ vergeten. Terwijl dit er voor zorgt dat we lol krijgen in het nieuwe eetpatroon. En dus dat we zo blijven eten…. En dus dat we blijven afvallen én tevreden met onszelf zijn.

‘In 2016 zorg ik goed voor mezelf’ Wat een mooi voornemen is dat!

Fijne jaarwisseling! En een 2016 vol zelfzorg!

Wil jij in 2016 afvallen én goed voor jezelf zorgen? Wil je genieten van eten zonder de stress en schuldgevoel die bij emotie-eten of eetbuien horen? Schrijf je dan in voor de cursus ‘Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!’ In deze cursus van 8 avonden creëer je je eigen eetpatroon dat goed bij jou past. Je leert je emoties rondom eten kennen en bouwt een positieve relatie met eten op. Wil je liever individuele coaching? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-5190.7946

Ken je iemand voor wie deze blog interessant is? Stuur hem gerust door, of post hem op Social Media.

Foto met dank aan Phasinphoto via www.freedigitalphotos.net
 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media