1 januari. Alweer op dieet???

Wrong way verkleindKen je dat? Dat je op 1 januari op dieet gaat? Net als vorig jaar, het jaar daarvoor en de tien jaar daarvoor? Dat een dieet voor jou een steeds terugkerend ritueel is? En dat het je elke keer weer niet lukt om dat geworstel met je gewicht achter je te laten?

Weet je zeker dat je dit opnieuw wilt?
Of weet je, als je eerlijk bent, eigenlijk ook wel dat deze poging opnieuw niet succesvol zal zijn? Omdat het dieet niet lekker is. Omdat het niet in je leven past. Of omdat je, na een paar weken van strakke discipline, bezwijkt voor de verleiding en besluit later een nieuwe poging te ondernemen.  

Weet je dat je niet de enige bent?
Diëten zijn berucht om hun ineffectiviteit. Wist je dat de meeste mensen uiteindelijk aankomen van een dieet? Dat een dieet zelfs een goede voorspeller is voor gewichtstoename in de toekomst? Als je dit weet, wil je dan echt weer een nieuw dieet?

Hoe zou het zijn om dat nu eens anders te doen? Om al die worstelingen achter je te laten?
Kan dat? 
Ja, dat kan. Dat kan echt. En jij kan dat ook.

Hoe je dat doet?
Allereerst door het idee los te laten dat een dieet je zal helpen. Ik weet dat de bladen vanaf 1 januari weer vol staan met nieuwe diëten en de meest fantastische beloften. En dat er van 1000 kanten advertenties op je af zullen komen. Maar wat denk je? Als al die diëten echt zo succesvol waren, waarom zijn er dan steeds weer nieuwe nodig? Als die diëten echt zo succesvol waren, waarom hebben dan niet alle vrouwen maatje 36?

Blijkbaar gaat er in diëten iets fundamenteel mis. Tijd voor een nieuwe aanpak dus.

Dus niet via een dieet. Hoe dan wel?
Succesvol afvallen én op gewicht blijven is ook voor jou mogelijk. Door eten en afvallen op een andere manier te benaderen. Bijvoorbeeld door naar je eetgedrag te kijken, in plaats van naar WAT je eet. Door te leren wat jouw moeilijke momenten zijn, en hier jouw eigen oplossingen voor te vinden. Door jezelf ruimte te geven om lekker te eten, in plaats van alleen calorieën te tellen. Door een gezond en lekker eetpatroon te creëren dat echt bij jou past.

Bij mijn cliënten zie ik hoe ze lekker eten en afvallen combineren. Door te genieten van die lekkere soep of van die heerlijke gamba’s, of van wat ze dan ook maar lekker vinden. Veel cliënten vertellen me dat ze door het traject met meer aandacht en rust eten. En dat ze, vaak tot hun stomme verbazing, meer genieten dan voorheen én veel eerder genoeg hebben.

Hoe zou het zijn als jij ontspannen kan eten? Hoe zou het zijn als jij lekker kan genieten, en niet alleen calorieën telt?

Dit klinkt te mooi om waar te zijn!
Zo lijkt het wel he? Het lijkt bijna op één van die fantastische dieetbeloften. En, eerlijk is eerlijk… dit proces gaat niet vanzelf. Het vraagt dat je naar je eigen gedrag, overtuigingen en emoties rond eten kijkt. Het vraagt dat je je alledaagse eetpatroon aanpast, en niet ‘even’ een dieet volgt.  Dit proces gaat echt over jou als persoon. En over jouw relatie met eten. En het mooie is, die relatie wordt alleen maar beter.

Klinkt mooi. En hoe is dit dan anders dan die fantastische dieetbeloften?
Deze aanpak is veel realistischer. 10 kilo in 10 weken zul je op deze manier niet halen. Maar dat kan ook alleen als je absurd weinig eet. Geen wonder dat dat nooit lukt. En dat de volgers van dat dieet vervolgens weer snel aankomen. Je hebt dan wat in te halen!

Met deze aanpak creëer je een gezond, slank en lekker eetpatroon dat bij jou past. Waarin ook ruimte is om te snoepen en te genieten. Waarin je ook ruimte voor feestjes en etentjes hebt. Kortom: dat in jouw leven past. Deze methode heeft dus een menselijke maat. Je hoeft jezelf niet in een keurslijf te dwingen en je kunt aardig voor jezelf blijven.

Voor wie is dit geschikt?
Met name voor mensen die al jaren met hun gewicht worstelen en die klaar zijn met alle mislukte diëten. Voor mensen die last hebben van eetbuien of emotie-eten, en die merken dat een dieet geen invloed op hun eetbuien heeft. En voor mensen die zichzelf de ellende van eindeloos diëten willen besparen, en die direct voor een effectieve aanpak willen kiezen.

Levert dit nog iets anders op dan ‘alleen’ een goed gewicht?
Jazeker. Ik zie cliënten ook op andere levensterreinen groeien. Prachtig om te zien. Mensen die zichzelf toestaan om lekker te genieten, zonder zich schuldig te voelen of dat genot eerst te moeten ‘verdienen’. Mensen die goed voor zichzelf gaan zorgen. Mensen die leren voor zichzelf op te komen. Mensen die milder en zelfbewuster worden.   

Kortom: afvallen kan ook op een andere manier. Op een prettige manier, waarbij je ook goed voor jezelf zorgt.

Ben jij klaar voor een andere aanpak? Ben jij klaar met de schaamte en schuldgevoel als wéér een dieet mislukt is?
Ben jij klaar om te leren hoe afvallen op een vriendelijke en ontspannen manier kan? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismaking.

 

Agenda 

Woensdag 6 september 2023
Online informatieavond training 'Eetbuien? Jojo-en?'
19.30-21.00 uur
Anmelden via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf zaterdag 23 september 2023
Training 'Klaar met eetbuien en jojo-en'
Gratis kennismaking
4 live dagen in Haarlem
Online terugkomen in januari 2024
Vroegboekkorting tot 6 september 2023
Aanmelden mogeijk tot 20 september 2023

De site bevat koekjes. En nee, deze koekjes kun je niet eten. Als je deze site blijft gebruiken, dan gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze cookies.

Eetbuicoaching.nl

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: titia@eetbuicoaching.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Eetbuicoaching.nl is onderdeel van Haarlem Counseling

Afslankboom
© 2020 - 2023 Eetbui Coaching - Design & realisatie: Result Media